Det personlige CV

helle-dyrby-hoey-siddende-i-stol-opsat-haar

I 2008 grundlagde jeg Danish Mind, hvor jeg arbejder med foredrag, workshops og eneundervisning i personlig performance og præsentationsteknik.

Jeg er let at begejstre og passioneret af natur. Holder meget af at assistere mine kunder i deres udvikling. Alt i respekt for det sted de er – både i job og personligt.

Det interessante er, at mine kunder kommer fra vidt forskellige brancher – fra de meget kommercielle, over offentlige instanser til humanitære organisationer.

Så min kunde-porteføjle spænder vidt. Du kan se et udsnit her i referencer.   

Har du tid og lyst til en fortælling om min baggrund, så læs med her:

Vejen til Danish Mind

Jeg har tidligere arbejdet 17 år på TV 2 Danmark. De sidste syv år var jeg redaktør og tidligere produktionsleder og produktionsassistent i Nyheds- og aktualitetsafdelingen. Men jeg begyndte i sin tid som sekretær i Programafdelingen.

Begyndte som sekretær

Oprindeligt er jeg uddannet lægesekretær, og jeg har arbejdet et par år på Medicinsk børneafdeling H på Odense Universitets Hospital.

Jeg tog orlov derfra og søgte ind i Ungdomsboligfonden på arkitekttegnestuen som byggesekretær. Her var jeg med til at opføre Oure Idrætsefterskole og en masse kollegier og ungdomsboliger. Det er et dejligt firma med gratis frokostordninger, lystbåde vi kunne låne og fester i massevis. Det gik desværre konkurs.

Derefter fik jeg job hos Byggefirmaet Christian Andersen – også som sekretær for byggesagkyndige. De havde lækre lokaler og sorte BMWer – og gik ligeledes konkurs.

Assistent og blæksprutte

Jeg søgte og fik job hos Kreativ Service, et reklame- og musikbureau, som assistent og blæksprutte. Vi arrangerede, med Tuborg som kunde, Grønne koncerter og koncerter på spillesteder.

Vi skabte en stor event for kunden Eurocard, nemlig en koncert med Luciano Pavarotti på Rosenborg Slotsplads. KÆMPE ting, som blev aflyst på grund af et halsonde en halv time før, den trinde mand skulle på scenen.

Det er den største arbejdsmæssige fiasko, tror jeg. Det var også en kæmpe skuffelse personligt. Jeg havde glædet mig helt vildt til Nessun Dorma for fuld udblæsning.

Kreativ Service var et skønt firma med søde kolleger og skøn frokost. Det gik desværre også konkurs. Men det blev relanceret – nu kun med chefen og mig. Det var helt umuligt. Vi havde kreditorer i røret konstant.

Foden inden for hos TV 2

Jeg fik tilbudt et barselsvikariat som sekretær i Programafdelingen på TV 2 Danmark. Og jeg slog til. Jeg blev hængende på TV 2 og var ansat fra 1991 frem til maj 2008, hvor jeg sagde op for at forhindre TV 2 i at gå konkurs.

Redaktør-opgaver

Redaktøropgaverne på TV 2 var de seneste år på Station 2 Special.

Det var et mix af danske produktioner, som jeg var med til at udvikle og følge gennem hele produktionen. Vi indkøbte desuden udenlandske programmer, som jeg bearbejdede og tilrettelagde, så indhold og format passede til konceptet og de danske seere.

Alt foregik i et hektisk, dynamisk og engageret samarbejde med ankermand Niels Brinch og de øvrige skiftende værter og redaktioner.

Rød Zone

På en (program-) indkøbstur til Cannes fik jeg ideen til drengerøvsserien Rød Zone og udviklede den sammen med Niels Brinch.

Serien havde udenlandske militære specialenheder som omdrejningspunkt. Serierne bestod dels af danske produktioner og dels af indkøbte programmer. Niels Brinch var værten, som lagde op og ned til selve udsendelsen. Optagelserne foregik altid i det land, hvori programmet oprindeligt var produceret.

Jeg var med på rejserne den første sæson, hvor vi bl.a. rejste til Fallujha i Irak (under krigen), til Murmansk i Rusland, vi besøgte og boede hos fremmedlegionen i junglen i Fransk Guyana, og vi var også på optagelser hos Fremmedlegionen i Marseilles.

Det var nogle spændende og øjenåbnende ture, som gav interessante indblik i forskelligheden i menneskelige livsvilkår. De lærte mig (the hard way) noget om vigtigheden af kommunikation og samarbejde i både krigs- og fredstid.

Min største bedrift

Min største udfordring og bedrift i TV 2 regi er, at jeg gennem en årrække stod i spidsen for Nyhedernes to timers årskavalkade ”Året i ord og billeder”. Den blev optaget live-on-tape, og sendt i den bedste sendetid mellem jul og nytår. Et fantastisk program at være redaktør på. Det er et kæmpe orgel, der skal spille.

Vi gik fra at være én medarbejder til omkring 75 personer på selve produktionsdagen. Alt foregår naturligvis i et helt uundværligt samarbejde mellem stjerner og vandbærere – hvor alle har en vigtig rolle at spille.

Mit ansvar

I projektet havde jeg ansvaret for redaktionel udvælgelse af emner, indslag, gæster og danske såvel som udenlandske musiknavne og stod for tilrettelæggelse af flow i programmet. Overordnet stod jeg for logistik, overholdelse af deadlines og budgetter og deltog aktivt i udvælgelse af grafik, scenografi og udtryk/ tone generelt. Sidst men ikke mindst stod jeg for afvikling af programmet under optagelserne.

Fra indkøber til redaktør

Jeg har været indkøber gennem mange år. Dels til Station 2 Special, og dels til Dags Dato Special, som havde Poul Erik Skammelsen som vært.

En sæson var jeg redaktør på Dags Dato Debat, som havde både Poul Erik Skammelsen og Michelle Bellaiche som værter. Det var en af de mest lærerige produktioner, jeg har været med på.

Det var en lav-budget-produktion og på den hårde måde fandt jeg ud af, at der er en grænse for, hvor få penge, man kan lave fjernsyn for. Udstyret var af ældre dato, bemandingen sparsom og det resulterede i tekniske uheld af dimensioner.

Is i maven

For eksempel oplevede vi, at den direkte udsendelse gik i sort i adskillige minutter. Årsagen viste sig at være en kabeltromle, der var brændt sammen. I samme program oplevede vi også stykker af scenografien vælte –  i den direkte udsendelse.

Allerbedst husker jeg den udsendelse, hvor hele min mit kontrolbord til kommunikation med værterne blev pillet fra hinanden fem minutter inden, vi gik i luften. Det betød, at jeg ikke havde nogen mulighed for at tale i øresneglen på Michelle Bellaiche. I tilfælde som dette er det rigtig godt at have en stor klump is i maven – både som vært og redaktør.

Jeg har også været redaktør og redaktionel medarbejder på utallige live-transmissioner, der tæller både royale begivenheder som dåb i Møgeltønder, kongelige forlovelser og bryllupper samt en enkelt begravelse. Åbninger af Folketinget, åbning af Storebælts- og Øresundsbroen, præsidentbesøg af Clinton og Bush og programmer i forbindelse med folketingsvalg – for eksempel valgoptaktsudsendelser, dueller og debatter.

Videreuddannelse

Jeg har løbende videreuddannet mig. De væsentligste forløb har været den journalistiske overbygning, jeg tog via CFJE (Center for Journalistisk Efteruddannelse) på Journalisthøjskolen i Århus, en flerårig seminar-baseret uddannelse.

I 2007 afsluttede jeg videreuddannelse for TV-tilrettelæggere.  Et samarbejde mellem DR, TV 2 og Producentforeningen, der bestod af en række tredages seminarer over et halvt år.

Jeg har fulgt forskellige kurser og forløb i coaching og idéudvikling. Dernæst har jeg taget en NLP Business Practitioner uddannelse, er certificeret i HBDI og deltager løbende i mentor-forløb i kommunikation, salg og forretningssudvikling.

Om mig privat

Jeg bor i København og har tre døtre. Jeg har trådt min barnesko i Klintebjerg på Fyn og har boet det meste af mit voksne liv i Odense. Deraf den smækre, syngende fynske accent.

Vi er så heldige at have et lillebitte sommerhus i strandkanten i Dalby Bugten på Fyn. Det er et pragtfuldt sted, hvor vi holder mange ferier, og hvor ingenting sker. Og så alligevel. Havet er vildt eller blikstille. Lærken er altid højest på himlen. Naboen er stadig ikke nået længere med sit hus, og solnedgangene er aldrig ens. Vejrudsigten studeres og diskuteres intenst, og al mad er nem mad og indtages i det fri. Easy og simple living, når det er bedst.